Erdek'te örnek insanlık projesi

Erdek

Erdek Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal konutları inceleyen Milletvekili Namık Havutça; Düşünce tüm yerel yönetimlerce örnek alınmalı.”

Erdek Belediyesini ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, beraberinde proje düşünürü Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile birlikte ziyaret ettiği sosyal konut projesini, tün yerel yönetimlerin örnek alması gereken bir proje olarak tanımladı.

CHP Milletvekili Namık Havutça, Erdek’in en müstesna yerlerinden birisi olan sosyal konutlar bölgesinde yaptığı incelemede düşünce ve uygulamadan dolayı Başkan Hüseyin Sarı’yı kutlarken, projenin tüm yerel yönetimler tarafından örnek alınmasını istedi.

Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın yaşam hakkının eşit olduğu evrende, yaşanan tabiat koşullarına karşı hayatta kalma mücadelesi veren dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak yerel yönetimlerin öncelikli görevi olması gerektiğini vurgulayarak “Erdek Belediyesinin ayrım gözetmeksizin Roman vatandaşları için hayata geçirdiği sosyal konut projesinin tüm gerek yönetimler örnek alması gerekir.” Dedi.

Milletvekili Namık Havutça bir süre sonra sosyal konutlara taşınacak Roman vatandaşların yaşam koşullarını inceledi ve bu insani projesinden dolayı Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı’yı kutlarken konutlara taşınacak Roman vatandaşlara yeni konutlarında çay içme randevusu verdi.

İÇLERİDE DÖŞENECEK

Erdek’in en manzaralı bölgesine kurulan prefabrik sosyal konutların alt yapı çalışmaları biterek konut montajına başlanması ile birlikte çalışmaları yakından takip etmek üzere Milletvekili Namık Havutça ile birlikte Cennet Mahallesine çıkan Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, sosyal konutlarda oturma hakkı bulunan Roman vatandaşlara müjde üzerine müjde verdi.

Başkan Sarı, kışın tüm olumsuz hava koşullarına rağmen yaşamlarını naylon buranda altında sürdüren romanlara “Çadırlardan tek kalem almayacaksınız, yeni konutlarınızda ne gereksinim varsa hepsi olacak, bir süre sonra elektrik ve su bağlanacak, ardından Doğtaş’la yapacağımız görüşmeler doğrultusunda konutların tüm ihtiyacı karşılanacak, oturma odasından mutfağına, Banyosundan–yatak odasına ne gerekiyorsa onu sağlayacağız.” Dedi.

34 Konteynerden oluşan 1+1 sosyal konut projeleri iç dizayn olarak ta gereksinimi tedarik edilmesi ardından Şubat ayı içinde hak sahiplerine teslim edilecek. “ Başkan Sarı, sosyal konut bölgesinde yaptığı incelemelerde Rezidans konforundaki sosyal dairelerin tamamen ihtiyaca binaen hak sahiplerine tahsis edildiğini hiç kimsenin pansiyona falan vermeyi düşünmemesini söyledi.

 

 

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı